Отидете към основна версия

1 333 0

Рекордни инвестиции в офис сегмента в Ирландия

  • офис-
  • инвестиции-
  • ирландия

Със 6.3% са се увеличили инвестициите в офис сегмента в Ирландия през второто тримесечие на тази година в сравнение с първото. Ръстът продължава от предходното тримесечие. В периода януари-март са били реализирани с 4.3% повече инвестиции в офиси в сравнение с последните три месеца на 2014 г. Наемните нива също отчитат ръст от 6.1% през второто тримесечие спрямо същия период на миналата година.

Доброто развитие на офис сегмента се дължи на високия брой наематели. Доходността също е основен двигател за развитието на офис пазара. За последните 12 месеца тя е била 33.7%. Това е двойно повече в сравнение с Великобритания, където за разглеждания период е била 16.7%.

По-добри данни има съща така и за индустриалния сегмент. Интересна тенденция е изменението, което се наблюдава в типа сделки през второто тримесечие: нараства броят на продадените недвижими имоти собственост на предприятия.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • С 40% поскъпнаха жилищата в Ирландия

    С 4.3% са поскъпнали жилищата в Ирландия през първото тримесечие на текущата година. Това е най-силното увеличение за такъв кратък период през последн ...
    04.04.2017
    2 612
    0