Отидете към основна версия

3 024 6

Търсят се желаещи да си отдадат жилищата на бежанци

  • жилища-
  • бежанци-
  • словения

Преди време словенските власти искаха мигрантите да се настаняват в държавни или общински жилища. Сега обаче се разглежда варианта да им се намира подслон в частни имоти.

Министерство на държавното управление на страната търси хора, готови да отдадат под наем жилища на 567 бежанци, които след пристигането си от Италия или Гърция ще получат статут на международно защитени лица. Желателно е апартаментите да се намират в големи градове, като трябва да са напълно обзаведени и готови за обитаване.

Седмица откакто министерството е пуснало заявка към собствениците на имоти да си предоставят жилища на чужденците, няма нито един отговор. Но така или иначе към момента и властите не знаят точно колко жилища ще са им необходими. „Броят на апартаментите ще зависи от количеството на приетите семейства и броя на членовете на тези семейства”, обясняват от министерството.

Правителството планира да бъдат заселвани мигранти само след като са получили международна защита. Разполагането им в частни квартири ще даде възможност за по-бързата интеграция на мигрантите в обществото.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Бум на търговията с имоти в Словения

    Отправна точка за развитието на даден пазар на недвижими имоти е пиковата 2007 г., когато в цял свят търговията вървеше нагоре. Словения почти стигна ...
    09.08.2018
    5 632
    1