19 Април, 2016 13:28 3 010 6

Търсят се желаещи да си отдадат жилищата на бежанци

  • жилища-
  • бежанци-
  • словения

Преди време словенските власти искаха мигрантите да се настаняват в държавни или общински жилища. Сега обаче се разглежда варианта да им се намира подслон в частни имоти.

Министерство на държавното управление на страната търси хора, готови да отдадат под наем жилища на 567 бежанци, които след пристигането си от Италия или Гърция ще получат статут на международно защитени лица. Желателно е апартаментите да се намират в големи градове, като трябва да са напълно обзаведени и готови за обитаване.

Седмица откакто министерството е пуснало заявка към собствениците на имоти да си предоставят жилища на чужденците, няма нито един отговор. Но така или иначе към момента и властите не знаят точно колко жилища ще са им необходими. „Броят на апартаментите ще зависи от количеството на приетите семейства и броя на членовете на тези семейства”, обясняват от министерството.

Правителството планира да бъдат заселвани мигранти само след като са получили международна защита. Разполагането им в частни квартири ще даде възможност за по-бързата интеграция на мигрантите в обществото.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Краси

    1 0 Отговор
    Това, че няма да има желаещи хазяи, можеха да го разберат предварително ако просто бяха попитали населението на всяка произволно избрана източно-европейска държава.
  • 2 Хиджра Джихат

    1 0 Отговор
    Това, че няма нормален, който да иска забрадени с ятагани да му сринат жилището със земята, е аксиома. Даже не се нуждае от анкета.
  • 3 шшш

    1 0 Отговор
    никой не ще цигани , и при нас е така защото лъжат че ще живеят само двама,после изведнъж се появява цяла тумба м....ли и край ...
  • 4 Едикой си

    1 0 Отговор
    Още като прочетох, че ще се наемат частни жилища и ми стана ясно че никой няма да иска да си даде квартирата под наем на циганори.
    Да ме прощават сирийци, авганистанци, пакистанци....ама като култура тези хора са съвсем различни от нас европейците....
  • 5 ани

    1 0 Отговор
    На надали някой ще прежали собствеността си ! След тези хуни ще трябва да даде двойно повече за ремонт ! Да си берат гайлето !
  • 6 Баден Баден

    0 0 Отговор
    Меркел да си даде!