Отидете към основна версия

11 886 6

Новото летище на Берлин може никога да не бъде завършено

  • летище-
  • берлин-
  • строителство

Бъдещето летище на Берлин „Бранденбург” вече се превърна в най-дълго строения обект в германската столица. Прогнозите за неговото завършване и пускане в експлоатация продължават да са песимистични.

Дитер Фауленбанх де Коста, който се занимава с проектирането на обекта още от 1999 г., заяви пред германското издание Berliner Morgenpost: „Съмнявам се, че строителството на летището ще бъде някога завършено и обектът ще бъде открит”. Според него, префасонирането на противопожарната система ще доведе до това, че въобще няма да работи.

Инфраструктурното съоръжение трябваше да заработи още през 2011 г., но поради различни технически грешки и други детайли отложиха неговото довършване. Сега властите обещават пускането му в експлоатация да бъде през 2017 г. И сега властите в Берлин трябва да плащат милиони евро компенсации на авиокомпаниите, които бяха готови да започнат бизнес там още преди 5 години.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Позорът на Берлин

    Щеше да е смешно, ако не беше толкова тъжно: Берлин стана за смях с новото си летище, което трябваше да бъде открито още през 2011 година. И което вер ...
    01.08.2019
    3 385
    10