3 Май, 2016 11:47 11 873 6

Новото летище на Берлин може никога да не бъде завършено

  • летище-
  • берлин-
  • строителство

Бъдещето летище на Берлин „Бранденбург” вече се превърна в най-дълго строения обект в германската столица. Прогнозите за неговото завършване и пускане в експлоатация продължават да са песимистични.

Дитер Фауленбанх де Коста, който се занимава с проектирането на обекта още от 1999 г., заяви пред германското издание Berliner Morgenpost: „Съмнявам се, че строителството на летището ще бъде някога завършено и обектът ще бъде открит”. Според него, префасонирането на противопожарната система ще доведе до това, че въобще няма да работи.

Инфраструктурното съоръжение трябваше да заработи още през 2011 г., но поради различни технически грешки и други детайли отложиха неговото довършване. Сега властите обещават пускането му в експлоатация да бъде през 2017 г. И сега властите в Берлин трябва да плащат милиони евро компенсации на авиокомпаниите, които бяха готови да започнат бизнес там още преди 5 години.

Новото летище на Берлин може никога да не бъде завършено


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 иии

    0 0 Отговор
    Даваха го по дискавъри, дима от пожара се всмуква от вентилатори на пода и ще задуши всички
  • 2 това сега какво е

    0 1 Отговор
    великата немска инженерна мисъл ли?
  • 3 Acura

    3 0 Отговор
    Ееее, друго си е в БГ. Строежа на една магистрала като "Хемус" от около 450 км. отнема само някакви си 40-50 години (до момента) и сме до никъде.
    Ние нали си имаме хубаво и ново летище, от което заминават младите хора в БГ, за да не се върнат никога повече, защото тука е много хубаво и сме големи инженере.

    Коментиран от #4

  • 4 Vasik Atanasova

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Acura":

    ДОБРЕ НАПИСАНО
  • 5 Бате Петьо

    1 0 Отговор
    Ужас ! А това беше Великата Германия до преди няколко години , преди да я наводнят всякакви / в това число и инженери/ и те не издържаха и се побългариА
  • 6 MOMO

    0 0 Отговор
    Браво! Литературен критик...личи си! В статията са описани главно фактите, културтрегерю! Какво оценяваш? Точно ти??? Гротеска!