Отидете към основна версия

2 957 2

Реши се съдбата на емблематично софийско кино

  • хотел-
  • хаят-
  • кино-
  • сердика-
  • софия

10 години след като беше затворено едно от емблематичните кина в София – „Сердика”, се реши неговата съдба. След 2 години на мястото му трябва да отвори врати хотел от световноизвестната верига „Хаят” (Hyatt). В своето портфолио Hyatt Hotels Corporation разполага с 12 бранда и 652 имота в 53 държави.

Новината дойде след среща между министъра на туризма Николина Ангелкова и Такуя Аояма, вицепрезидент за развитието на „Хаят“ за Европа, Африка и Близкия изток и Лъчезар Тодоров, изпълнителен директор на „Тера Тур Сървиз“ (партньор от българска страна).

„Работим за осъществяване на това инвестиционно намерение повече от 7 години, но вярваме, че сега е дошъл правилният момент“, заяви Лъчезар Тодоров.

От своя страна Такуя Аояма подчерта, че „България посреща много туристи и искаме те да останат по-дълго тук, за което ще им предложим и най-добрите услуги и материална база.

 „Хотелската верига е от много висок клас и ще даде нов тласък за развитието на туристическия ни сектор“, казва министър Ангелкова. Водят се разговори с  още няколко големи вериги, които също обмислят навлизането си в страната ни.

По отношение на хотелиерския бизнес София се очертава през последните години като бизнес дестинация. Главно хотелите се пълнят от различни международни конференции, които се реализират в столицата, обясняват специалисти от бранша. Събота и неделя те са почти празни.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини