Last news in Fakti

9 Юни, 2016 18:13 2 954 2

Реши се съдбата на емблематично софийско кино

  • хотел-
  • хаят-
  • кино-
  • сердика-
  • софия

10 години след като беше затворено едно от емблематичните кина в София – „Сердика”, се реши неговата съдба. След 2 години на мястото му трябва да отвори врати хотел от световноизвестната верига „Хаят” (Hyatt). В своето портфолио Hyatt Hotels Corporation разполага с 12 бранда и 652 имота в 53 държави.

Новината дойде след среща между министъра на туризма Николина Ангелкова и Такуя Аояма, вицепрезидент за развитието на „Хаят“ за Европа, Африка и Близкия изток и Лъчезар Тодоров, изпълнителен директор на „Тера Тур Сървиз“ (партньор от българска страна).

„Работим за осъществяване на това инвестиционно намерение повече от 7 години, но вярваме, че сега е дошъл правилният момент“, заяви Лъчезар Тодоров.

От своя страна Такуя Аояма подчерта, че „България посреща много туристи и искаме те да останат по-дълго тук, за което ще им предложим и най-добрите услуги и материална база.

 „Хотелската верига е от много висок клас и ще даде нов тласък за развитието на туристическия ни сектор“, казва министър Ангелкова. Водят се разговори с  още няколко големи вериги, които също обмислят навлизането си в страната ни.

По отношение на хотелиерския бизнес София се очертава през последните години като бизнес дестинация. Главно хотелите се пълнят от различни международни конференции, които се реализират в столицата, обясняват специалисти от бранша. Събота и неделя те са почти празни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Янко

    0 0 Отговор
    Това онази същата фирма Хаят ли е за която преди време даваха по телевизията как и се срутил хотел ли , беше , магазин ли в някоя от източните държави?
  • 2 гост

    0 0 Отговор
    добре де, всички по-големи национални медии пишат, че В. Златев (с източените си пари от Лукойл) ще си построи хотел и ще пусне под наем Хаят да го управляват - нефактите що спестяват тия факти? освен това наблизо е и къщата с ягодите, която нарочно оставя да се срине, че да си дигне офис там.
    Или Златев е спонсор тука и "некои неща не требе да се казват" :)