Отидете към основна версия

3 679 2

Цените на жилищата и безплатните парцели

  • imot.bg-
  • цени-
  • жилища
Снимка: М. Богданова ©

Краят на едната и началото на следващата година по традиция е времето, когато се проследява движението на цените на недвижимите имоти. Най-актуалният сегмент са жилища. По отношение на България, 2016-а беше първата година с по-силно поскъпване след кризата от 2008 г., сочат данните на най-големия сайт за недвижими имоти imot.bg. В световен мащаб от 46 държави в 28 също се отчита поскъпване.

През седмицата стана ясно къде ще се намира новият офис на президента Плевнелиев, който напуска „Дондуков” №2, колко струва получаването на турски паспорт и къде дават земя за без пари.

Колко поскъпнаха жилищата през 2016 г. в София

„Първата година с най-силен ръст на цените след кризата”. Така с едно изречение може да бъде описан пазарът на жилища в София. В половината от столичните квартали процентът на поскъпване е двуцифрен, сочи справка в най-големия сайт за недвижими имоти imot.bg.

Още

Темпът на поскъпване на имотите се забави

От 46 държави, в които специализираният сайт Global Property Guide следи цените на имотите, в 28 се отчита поскъпване през третото тримесечие на 2016 г. В Азия, Близкия Изток, Латинска Америка, Африка и Нова Зеландия се отчита забавяне в темпа на поскъпване или дори спад в цените.

Още

Плевнелиев с безплатен офис в „София Тех Парк”

След напускането си на „Дондуков” №2, президентът Росен Плевнелиев ще има на разположение безплатен офис в „София Тех Парк”, стана ясно от днешно решение на правителството.

Още

Колко струва турско гражданство

Съгласно промените в Закона за гражданство, чужденец може да вземе турски паспорт в случай, че инвестира не по-малко от 1 млн. USD в недвижими имоти на територията на южната ни съседка.

Още

2 милиона руснаци получават безплатно парцели

Програмата, според която всеки руснак може да получи парцел в Далечния Изток, набира скорост през 2017 г. От 8 милиона запитани руснаци, близо 2 милиона души (23%) са изразили желание да придобият земя в Далечния Изток.

Още

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини