Отидете към основна версия

12 378 7

Български имот за $5 млн. в Сидни се разпада

  • австралия-
  • сидни-
  • консулство

"Уентуърт къриър": Консулството е върху истинска златна мина и от София плащат данъци за сградата

Снимка: Google maps

Сградата на българското консулство в Сидни буквално се разпада, пише австралийски вестник. Дипломатическата служба в сградата, която е работила от 1964 до 2004 г., в момента е дом на гризачи и насекоми, пише в. "Уентуърт къриър".

Медията цитира местни експерти, според които сградата е разположена върху изключително скъп парцел земя. Цената му, по първоначални оценки, е най-малко 6,5 млн. австралийски долара (около 5 млн. щатски долара).

Сградата има площ от 809 кв. м. Разположена е на улица "Карлота роуд" в австралийския мегаполис, само на 400 метра от центъра на Сидни. "Всичко това сега е сметище, бърлога на гризачи и убежище за бездомници", пише "Уентуърт къриър".

Това съвсем не е всичко, защото проверката показала, че правителството в София плаща данъци всяка година за изоставения имот. Става дума за около 3600 долара. На въпрос на вестника от МвНР в София отговорили, че обмислят ремонт на сградата и дългосрочно решение на проблема.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Името на улицата определя цената

    С няколко хиляди долара по-евтино мога да се купят жилища, разположени в сгради, които се намират на глупави улици в австралийския град Мелбърн. Имоти ...
    27.11.2017
    2 602
    0
  • Страна, която не е привлекателна за чужденци

    Китайците са основните виновници за спад в търсенето на жилища в Австралия от страна на чуждестранни инвеститори. Причината е, че Китай повиши изисква ...
    22.11.2017
    2 896
    1