22 Ноември, 2017 13:51 2 880 1

Страна, която не е привлекателна за чужденци

  • австралия-
  • жилища-
  • покупка-
  • чужденци

Китайците са основните виновници за спад в търсенето на жилища в Австралия от страна на чуждестранни инвеститори. Причината е, че Китай повиши изискванията за движение на капитали и ограничи достъпа до местно финансиране.

Едва 5% са сделките с недвижими имоти с чуждестранни предприемачи в Австралия от началото на текущата година. Като от тези 5% три четвърти са покупко-продажби реализирани с китайци. Близо 15% от сделките за жилища, които са в етап на строеж, а 25% - наскоро завършени.

Към момента Австралия разрешава на временно пребиваващите лица в страната да купуват апартаменти от вторичния пазар. Ролята на чуждестранните инвеститори в сектора на недвижимите имоти се оказа в центъра на вниманието, тъй като поскъпването на имотите ограничава покупателната способност на клиентите, които искат да си купят първи дом. Чужденците, които са решили да се преместят да живеят или да учат в Австралия, но които не разполагат с достатъчно средства за покупка на жилище, се насочват към наемния пазар.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Наблюдател

    11 1 Отговор
    Китайците са в основата на причините за ненормално високите цени на жилищата в Австралия. В жилища влагат парите си китайци, които са ги придобили по незаконен път и не могат да ги похарчат в Китай, защото биха увиснали на въжето.