Отидете към основна версия

3 317 5

След съд британци си получиха имотите

  • съд-
  • ваканционни апартаменти-
  • банско-
  • британци

Две години продължиха мъките на британци, купили ваканционни имоти в най-големия български зимен курорт – Банско. Причината за съдебните спорове възникнаха след като влиятелен бизнесмен пое контрола върху комплекса “Четири сезона” и отказа да връчи ключове на новите собственици, припомня британския таблоид „Дейли Мейл”.

Днес 70-те граждани на Великобритания отпразнуваха получаването на нотариалните си актове в комплекса. Купените от тях имоти възлизат на 6 млн. паунда. Вдовица от Северен Уелс е купила апартамент с една спалня за сумата от 60 000 паунда. Най-скъпият имот е на стойност 200 000 паунда и е собственост на финансов консултант от Западен Съсекс. Близо 40 души от спечелилите делото вече са се настанили в имотите си. Те са категорични, че ще прекарват повече време в страната ни.

Към момента близо 100 000 британци имат недвижими имоти у нас, съобщи Катрин Барбър, временно управляваща посолството на Великобритания в България.

Подобна новина би могла да се отрази благоприятно върху пазара на ваканционни имоти, особено като се има предвид, че решението идва малко след началото на зимния сезон, когато се очаква повече чужденци да посетят зимния ни курорт, коментират анализатори. Чуждестранните купувачи са малко, но подобен щастлив край на сагата с 70-те британци може да окаже положително влияние на пазара, показвайки, че интересите на собствениците у нас се защитават.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Цени от 350 EUR/кв.м в Банско

    Докато при жилищния сегмент наблюдаваме оптимистични нотки на подобряване на пазара, то във ваканционния положението остава критично. През изминала ...
    06.02.2012
    3 449
    6