Last news in Fakti

6 Февруари, 2012 15:23 3 436 6

Цени от 350 EUR/кв.м в Банско

  • банско-
  • цени-
  • ваканционни имоти-
  • imot.bg
Цени от 350 EUR/кв.м в Банско - 1
Снимка: М. Богданова ©

Докато при жилищния сегмент наблюдаваме оптимистични нотки на подобряване на пазара, то във ваканционния положението остава критично. През изминалата година цените на предлаганите имоти там е спаднала с още 25%. През 2011 г. средната цена, на която са се извършвали сделки, е била 35 000 EUR, докато година по-рано тази цифра е 42 800 EUR, посочват от агенция „Бългериан Пропертис”.

В момента най-евтините имоти, които се предлагат на пазара в Банско, са студия в центъра на зимния курорт на цена от 350 EUR/кв.м. Имотите са напълно завършени. Едностаен апартамент с големина 37 кв.м може да се купи и срещу 10 000 EUR, сочи справка в сайта за недвижими имоти imot.bg. 330 EUR/кв.м е исканата сума на обзаведено студио от 38 кв.м. Най-скъпият апартамент, който се продава в момента в Банско, е с големина 139 кв.м и цена 675 EUR/кв.м.

От най-високите си стойности през 2008 г. офертните цени на ваканционните имоти в Банско са спаднали с 55%.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ильо войвода

    3 0 Отговор
    Лчтото ги даваха по 200 еври кв.м. и пак никой не купуваше.
  • 2 Мирослав Първанов

    1 0 Отговор
    Смятай колко са зле тез студия щом и на тез пари не ги купуват
  • 3 Иракли Иракли

    0 2 Отговор
    Козари,май се заблудихте да се сръвнявате с Боровец или с любимата ски писта "Мечи чал"на един приятел.......не е много заможен!,моля за разяснение от оторизираните хора,какво значи козари за район Банско !
  • 4 оййй

    0 0 Отговор
    ох ох о х ди и у Варна да има такива цени
  • 5 Притеснен

    2 0 Отговор
    Бих си купил имот в Банко, но всички са в някакви комплекси и после поддръжката може да излезе повече от хотелите......
  • 6 ангелов

    0 0 Отговор
    Каква е тая трела с тия студия,които се строят.Един ханбар от 30-40кв. и това е.Може ли в единия ъгъл на стаята да готвиш,в другия да се храниш и в третия ъгъл да спиш.Много ясно,че в никакъв случай няма да го купя това нещо,та,колкото и евтино да бъде.