Last news in Fakti

26 Ноември, 2011 21:25 3 308 5

След съд британци си получиха имотите

  • съд-
  • ваканционни апартаменти-
  • банско-
  • британци

Две години продължиха мъките на британци, купили ваканционни имоти в най-големия български зимен курорт – Банско. Причината за съдебните спорове възникнаха след като влиятелен бизнесмен пое контрола върху комплекса “Четири сезона” и отказа да връчи ключове на новите собственици, припомня британския таблоид „Дейли Мейл”.

Днес 70-те граждани на Великобритания отпразнуваха получаването на нотариалните си актове в комплекса. Купените от тях имоти възлизат на 6 млн. паунда. Вдовица от Северен Уелс е купила апартамент с една спалня за сумата от 60 000 паунда. Най-скъпият имот е на стойност 200 000 паунда и е собственост на финансов консултант от Западен Съсекс. Близо 40 души от спечелилите делото вече са се настанили в имотите си. Те са категорични, че ще прекарват повече време в страната ни.

Към момента близо 100 000 британци имат недвижими имоти у нас, съобщи Катрин Барбър, временно управляваща посолството на Великобритания в България.

Подобна новина би могла да се отрази благоприятно върху пазара на ваканционни имоти, особено като се има предвид, че решението идва малко след началото на зимния сезон, когато се очаква повече чужденци да посетят зимния ни курорт, коментират анализатори. Чуждестранните купувачи са малко, но подобен щастлив край на сагата с 70-те британци може да окаже положително влияние на пазара, показвайки, че интересите на собствениците у нас се защитават.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Снежана Янкова

    2 0 Отговор
    а трябваше ли да се стигне до съд !!!!!!!!!
  • 2 фашист

    2 0 Отговор
    +Влиятелен Бизнесмен" в България - означава някоя ДЕБЕЛА МУТРА


    АМА явно тъпа
  • 3 първи

    1 0 Отговор
    Още 70 имота за продан в Банско!
  • 4 ИРАКЛИ

    1 0 Отговор
    Ако бяха обикновенни хора,щяха да имат да вземат.БЪЛГАРСКИЯ СЪД ще си взима рушоветите от "БИЗНЕС НЕГОДНИЦИТЕ"И Т.Н.
    ДА ама НЕ .Това са англичани и бай ГАНЬО /може да е и съдия/
    като види сериозното/дебелия/става правдив.КАК МОЖЕ ДА СМЕ ТОЛКОВА ТРУДОЛЮБИВИ И НЕГОДНИ.
  • 5 bubblehead

    1 0 Отговор
    Да им е честото на англичаните! Бяха толкова щастливи като ги гледох по новините , сякоаш бяха направили сделката на живота си... То не че не е верно ама трябва да могат наши вежди да погледнат през очите на някои лондончанин какво са нашите скъпи имоти по 1000 евро/м2 докато в Лондон са по средно 15 000 евро/м2 ( другари помните ли статийката от скоро дето не искахте да коментираме за средната цена в Лондон!? ха-ха-ха!). Отново честито на англичаните и на наши вежди пожелавам да не се докосват до имот ни ваканционен ни никакъв, никога , нъл туй искате и без друго другари? Ха-ха-ха!