Отидете към основна версия

19 504 37

Няма такава държава (СНИМКИ+ВИДЕО)

  • път-
  • асфалт-
  • пари

Няма пари да се ремонтират дупките на магистралите. Няма пари за ремонт на второстепенните пътища. За нищо свързано с дупките по пътищата все няма пари, а за това, което ще видите във видеото какво ще кажете?

За пореден път се чудим и маем в каква държава живеем??? Как е възможно да се инвестират милиони левове, които са финансирани от Европейския съюз и по-точно чрез фонда за развитие на селските райони в изграждането на пътища и тяхната рехабилитация, които водят до нищото, ама буквално до нищото. Това е поредният случай както отсечката на автомагистрала ,,Марица” до с. Златна ливада. Похарчени са милиони заради някой близък да му се направи густо и да има асфалт до нивите или вилата му.

Това е един от стотиците второстепенни пътища в България, при които и простият човек разбира, че става въпрос за влезнали стотици хиляди левове в нечий джоб от направата му. Въпросният път е изграден в с. Драбишна (община Ивайловград).Този път, тази алея приета за път, е с дължина няколко километра и води до ... нищото, ама буквално до нищото. Това се вижда от видеото и снимките, а парите закопани там, сигурно надхвърлят милион. Как въобще е приет за завършен и изграден път като въобще не отговаря на никакви стандарти за строителството на такива пътища и кой го е вписал в проектите за реконструкция и рехабилитация този черен път водещ до реката. На билборда ясно се вижда, че по проекта всички пътища са от ДБФП №26/321/01149 от 27.11.2012г. ,,Реконструкция и рехабилитация на общинските пътища на територията на Община Ивайловград’’ са на стойност 3 919 924 лв., (почти 4 милиона лева) и трябва да са приключили до 15.07.2015 г. В останалите четири описани за ремонт пътища пише, че са от гр. Ивайловград до селата и от села до села, а точно този Общински път HKV2048II-59 е между населените места с. Драбишна- Граница Гърция? Тоест, изграден е път за милион, който води до самата гранична бразда и до реката, защото истинската граница и граничен пункт е през квартал „Славеево”, който е на 20 км. от село Драбишна. Как въобще е приет за изграден път тази алея водеща до реката? Как при наличието на толкова разбити пътища в Община Ивайловград, точно там са закопани толкова европейски пари за път, водещ до нищото?

Къде блее, Държавата? В този случай прокуратурата трябва да се самосезира и провери този проект и всички подобни, при които и без да си инженер се вижда, че парите тук са влезнали в някой дълбок джоб. За пореден път се сещаме и започваме да си пеем тази песен на Слави Трифонов подходяща точно за нашата държава, че я няма, просто липсва.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини