Отидете към основна версия

7 857 15

Търсят се нов тип жилища

  • жилища-
  • имотека-
  • комплекси

Безспорно двата най-важни фактора при покупка на жилище е цената и локацията. Оказва се обаче, че не по-малък е факторът „сигурност”. Такава за момента в България може да се намери в комплексите от затворен тип. Друг плюс на имотите разположени на подобни места е, че те са предимно ново строителство, а също така предлагат и поддръжка и управление на общите части. Последното е доста важно за купувачите решили да купят апартамент с цел инвестиция.

„Хората искат да подобрят начина си на живот, а затворените комплекси осигуряват по-добра среда за живеене. Клиентите държат пространството около сградата, която обитават да бъде добре поддържано и да разполага с различни удобства като спортни и детски площадки. Търсената сигурност се изразява не само по отношение на охраната на собствеността, но и в спокойствието при отглеждането на децата. Социалното обкръжение, което съседите създават, е важен критерий за избор на средата“, казва Любомирка Атанасова, изпълнителен директор на агенция „Имотека”.

Все по-важен фактор става заобикалящата среда. Клиентите искат тя да отговаря на качеството и стандарта им на живот. Затова не може да се прави компромис с външния вид на сградата и пространството около нея, коментират специалисти.

„Комплексните услуги по управление и поддръжка на имотите задоволяват нуждите на живущите и им спестяват допълнителни грижи по собствеността им. Правилното стопанисване на сградата дава добавена стойност на имотите, а това повишава ликвидността им, когато са купени с цел инвестиция. По този начин собствениците, които живеят извън града са много по-спокойни за имотите си, а потенциалните наематели не са ангажирани с грижите за общите части“, коментира консултантът Теодора Стоева.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини