Отидете към основна версия

10 903 16

Първият хотел в света, който е построен в кариера (СНИМКИ)

  • хотел-
  • китай-
  • кариера

Хотел изграден на мястото на кариера. Едва ли мислите, че това е възможно. Инвеститорите от Китай обаче бързо ви опровергават, тъй като хотелският комплекс вече е готов. Уникалният хотел Songjiang InterContinental се намира в покрайнините на Шанхай и се намира на 90 метра под земята. Сградата е готова, а след половин година ще посреща и посетители.

Не е ясно чия е идеята именно в кариера да се построи хотела, но дизайнери не отричат, че сградата чудесно се вписва в ландшафта. Почти целият хотел е разположен под морското равнище.

Songjiang InterContinental разполага с 370 стаи. Също така на територията му е разположена цялата необходима инфраструктура за почивка и делови срещи. Конферентната зала разполага с 1000 места. Уникалното на проекта е, че посетителите ще могат да видят водопад, който ще се стича буквално върху сградата.

Важно е да се отбележи, че Songjiang InterContinental вече е определена за една от най-екологичните сгради благодарение на възможността да използва слънчева и геотермална енергия.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини