Отидете към основна версия

24 744 9

Жилище в пещера за 500 000 USD

  • сащ-
  • жилища-
  • пещера-
  • аризона

Кризата в сектора на недвижимостите извади на пазара много нестандартни имоти. Преди няколко дни беше обявена за продажба космическа станция. Днес световните медии обявяват, че в градче в Аризона се продава жилище в ... пещера. Собствениците на Cave house са искали първоначално да го продадат за 3 млн. USD.

Жилището, което държи хлад в летните дни и предпазва от студ в зимните нощи, е построено през 1985 по поръчка на сегашните собственици. То е в много добро състояние и практически не се нуждае от ремонт. За да се разположи цял апартамент в пещерата е трябвало тя да бъде разширена допълнително чрез взривове.

Интериорът на помещенията е изцяло в кънтри стил. Повечето от тях са със скални или циментови подове. Жилището е с две спални. Разполага с две бани, кухня и слънчева дневна за осем души. Има отделни стаи за медитация, йога и кабинет.

Cave house е разположен на 1600 метра надморска височина и има прекрасна гледка към Големия Каньон. Разгънатата застроена площ на жилището е 277 кв.м. Новият собственик обаче ще получава и 15 хектара земя, малка къща за гости, басейн, гараж и извор с минерална вода.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини