Отидете към основна версия

12 767 10

Ще затвори ли врати първият софийски мол

  • мол-
  • софия-
  • ccs-
  • затваряне-
  • дълг

Ще затвори ли врати City Center Sofia, след като преди няколко месеца остана и без кино? Този въпрос става все по-актуален, след като наематели са получили предизвестия за прекратяване на договорите им, тъй като предстояло затваря на първия търговски център у нас.

"Не е вярно, това са само слухове", заяви пред „24 часа” Христо Иванов, представител на управляващото дружество AIG/Lincoln. Той допълни, че има напуснали търговци, но и нови такива, които наемат търговски помещения. Незаетите площи към края на миналата година са 7%.

По отношение на кинозалите, на теория е възможно да останат празни, но от ръководството на мола се надяват до един-два месеца те да отворят врати, след като им бъде направен ремонт.

Информация за затварянето на първия открит в София търговски център имаше и през юли 2011 г., след като стана ясно, че приходите от наем намаляват, а разходите за поддръжка се увеличават. Слуховете за затваряне бяха в резултат на одиторски доклад, изготвен от „Ърнст & Янг”, в който се посочваше, че американският фонд „Хайтман”, собственик на CCS, изпитва затруднения да обслужва заем към „Уникредит банк Аустрия”.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини