Отидете към основна версия

8 897 4

Футуристична еко сграда (СНИМКИ)

  • архитектура-
  • дизайн-
  • германия-
  • сграда

Възможностите на днешните технологии в съчетание с абстрактността на архитектите води до създаването на уникални сгради. Продукт на това съчетание представя холандската компания MVRDV. Става дума за 12-етажна сграда в германския град Еслинген. The Milestone ще бъде с разгъната застроена площ от 6500 кв.м. Ще се отличава от другите сгради не само с футуристичното си фасадно покритие, но и е с визията си, а именно ... сградата ще изглежда така все едно огромен куршум е минал през нея и е оставил дупка.

Многофункционалният комплекс се явява един от няколкото проекти планирани да бъдат реализирани в района на централната гара на Еслинген. Тя е така разположена, че през дупката са преминава слънчева светилна, която да осветява площада откъм сенчестата страна. На покрива ще има панорамна площадка.

Етажите в The Milestone ще бъдат свързани посредством сложна схема от стълби и тераси. Използването на огледала на фасадата ще намали излъчването на топлина на сградата, като в същото време фотоволтаичните елементи ще събират енергия за собствени нужди. Строителството на новата висока сграда е планирано да започне през 2020 г.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини