Last news in Fakti

2 Февруари, 2018 18:10 8 845 4

Футуристична еко сграда (СНИМКИ)

  • архитектура-
  • дизайн-
  • германия-
  • сграда

Възможностите на днешните технологии в съчетание с абстрактността на архитектите води до създаването на уникални сгради. Продукт на това съчетание представя холандската компания MVRDV. Става дума за 12-етажна сграда в германския град Еслинген. The Milestone ще бъде с разгъната застроена площ от 6500 кв.м. Ще се отличава от другите сгради не само с футуристичното си фасадно покритие, но и е с визията си, а именно ... сградата ще изглежда така все едно огромен куршум е минал през нея и е оставил дупка.

Многофункционалният комплекс се явява един от няколкото проекти планирани да бъдат реализирани в района на централната гара на Еслинген. Тя е така разположена, че през дупката са преминава слънчева светилна, която да осветява площада откъм сенчестата страна. На покрива ще има панорамна площадка.

Етажите в The Milestone ще бъдат свързани посредством сложна схема от стълби и тераси. Използването на огледала на фасадата ще намали излъчването на топлина на сградата, като в същото време фотоволтаичните елементи ще събират енергия за собствени нужди. Строителството на новата висока сграда е планирано да започне през 2020 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 спас

    31 4 Отговор
    че то в България всеки панелен блок изглежда все едно е минал не куршум ами снаряд

    Коментиран от #3

  • 2 Пази боже

    11 5 Отговор
    Тази страда предсказва много лоша поличба
  • 3 Марадона

    23 6 Отговор

    До коментар #1 от "спас":

    Комунистите конфискуваха частният бизнес след 1944г, набутаха ни в панелки, след 89г си присвоиха и държавните активи, сега имаме само панелките. Е ... комунистическите синчета имат хотели, банки, застрахователни, казина, клубове за проституция

    Коментиран от #4

  • 4 Ззззз

    1 3 Отговор

    До коментар #3 от "Марадона":

    Повече от половината европейци живеят под наем и нямат изгледи някога да притежават собствено жилище, а в България над 90 процента имаме собствени жилища.