Отидете към основна версия

4 487 2

Продават къща от известен филм (СНИМКИ)

  • къща-
  • италия-
  • филм-
  • продажба

Вила „Алберджони”, в която се развива голяма част от действието на номинирания за няколко Оскара филм Call Me by Your Name, се продава срещу 2.7 млн. USD. Имотът се намира в Ломбардия (Италия) и е построен през XVI в. Първоначално е бил крепост, а днес – уютна къща с 14 спални и 7 бани.

Режисьорът на Call Me by Your Name Лука Гуаданиньо, е възнамерявал да купи Вила „Алберджони”, докато е снимал в нея филма.

Къщата се продава необзаведена, въпреки че част от античните мебели ще останат. Особеното на имота е богатата украса, като например тази над входната врата, в която са издълбани рози и са изрисувани стенописи от XVI в.

Къщи от известни филми се продават и в други държави. Цената им е доста над средната за подобни имоти в региона, в който се намират. Причината е, че те се водят къщи „с история”, обясняват анализатори. Интерес към тях обаче проявяват малцина.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Чужденците се връщат в Италия

    Значителен ръст на имотите с цена над 10 млн. EUR се регистрира на пазара на недвижими имоти в Италия. Очакванията са за ръст на броя сделки и с по-ев ...
    30.04.2018
    5 241
    0