Отидете към основна версия

9 613 16

Изоставено място превърнато в оазис (СНИМКИ)

  • хангар-
  • оазис-
  • германия

Съвременните технологии всеки ден ни изненадват. Високите небостъргачи „пронизват” облаците, ресторантите са „потопени” в морските дълбини и още редица такива примери. Но на планетата все още има места, които будят възхищение, като например „тропически остров” в сърцето на студена Германия. Жителите и гостите на страната имат възможност дори и в най-студеното време, да се съблекат по бански и да се насладят на предимствата на морския плаж. Разбира се, друго е да си на Карибите, но това, което са направили дизайнерите почти припокрива тамошната атмосфера.

В случая „Раят на Земята” се намира в Бранденбург. Плажът е покрит със ситен пясък, а наоколо растат истински палми. Там целогодишно е топло и слънчево, а водата е морска. Всичко това се намира в изоставен преди време ... хангар. Преди имотът да се превърне в оазис, той е бил собственост на германската компания Cargolifter AG и в него са се ремонтирали дирижабли. След като фирмата банкрутира имотът минава във владение на малайзийската компания Tanjong. На площ от 75 600 кв.м. тя създава истински тропически парк, като дори успява да пресъздаде специфичния за морския бряг микроклимат.

Там няма да се натъкнете на стандартните плувни басейни. Всеки от тях е с морска вода, която се стича по водопад. По „плажа” растат истински палми. Когато слънцето залязва цветът на водата придобива син цвят, като пресъздава ефекта на нощен водопад с лунно сияние.

Но това не е всичко. Освен флора, хангарът се обитава от множество тропически птици, включително фламинго. На територията на парка има и терариум, където посетителите могат да се порадват на насекоми, които обитават тропиците.

За удобство на посетителите в хангара има барове и хижи, също в тропически стил, а за най-малките са предвидени няколко специални зони за отдих и детски площадки.

В комплекса „Тропически остров” комфортно могат да почиват до 6000 души. Независимо от външните метеорологични условия температурата в хангара е постоянна – 26 градуса по Целзий.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини