6 Март, 2018 06:21 9 587 16

Изоставено място превърнато в оазис (СНИМКИ)

  • хангар-
  • оазис-
  • германия

Съвременните технологии всеки ден ни изненадват. Високите небостъргачи „пронизват” облаците, ресторантите са „потопени” в морските дълбини и още редица такива примери. Но на планетата все още има места, които будят възхищение, като например „тропически остров” в сърцето на студена Германия. Жителите и гостите на страната имат възможност дори и в най-студеното време, да се съблекат по бански и да се насладят на предимствата на морския плаж. Разбира се, друго е да си на Карибите, но това, което са направили дизайнерите почти припокрива тамошната атмосфера.

В случая „Раят на Земята” се намира в Бранденбург. Плажът е покрит със ситен пясък, а наоколо растат истински палми. Там целогодишно е топло и слънчево, а водата е морска. Всичко това се намира в изоставен преди време ... хангар. Преди имотът да се превърне в оазис, той е бил собственост на германската компания Cargolifter AG и в него са се ремонтирали дирижабли. След като фирмата банкрутира имотът минава във владение на малайзийската компания Tanjong. На площ от 75 600 кв.м. тя създава истински тропически парк, като дори успява да пресъздаде специфичния за морския бряг микроклимат.

Там няма да се натъкнете на стандартните плувни басейни. Всеки от тях е с морска вода, която се стича по водопад. По „плажа” растат истински палми. Когато слънцето залязва цветът на водата придобива син цвят, като пресъздава ефекта на нощен водопад с лунно сияние.

Но това не е всичко. Освен флора, хангарът се обитава от множество тропически птици, включително фламинго. На територията на парка има и терариум, където посетителите могат да се порадват на насекоми, които обитават тропиците.

За удобство на посетителите в хангара има барове и хижи, също в тропически стил, а за най-малките са предвидени няколко специални зони за отдих и детски площадки.

В комплекса „Тропически остров” комфортно могат да почиват до 6000 души. Независимо от външните метеорологични условия температурата в хангара е постоянна – 26 градуса по Целзий.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 фундаменталист

    45 76 Отговор
    Бутафория, населена от зомбита, без връзка с реалността и даже без абсолютна никаква идея за реалността. Отлично символизира матрицата на целият ни съвременен "живот". И от цялата работа печелят едни "крЕативни".

    Коментиран от #3, #5, #6, #16

  • 2 Турист

    52 8 Отговор
    Смело и креативно,браво.
  • 3 ПРАВ СИ

    21 35 Отговор

    До коментар #1 от "фундаменталист":

    Прав си белите хора се разлагат докато на други места умират в болести и войни, това на снимките е абсолютно богохулство - германските танкове в момента газят кюрдите които имат само пясъка на пустинята и никой от тези лигльовци на снимката не задава публично този въпрос

    Коментиран от #4

  • 4 Анонимен

    29 15 Отговор

    До коментар #3 от "ПРАВ СИ":

    Отивай при кюрдите като толкова ги съжаляваш.
  • 5 Кофти

    50 13 Отговор

    До коментар #1 от "фундаменталист":

    Ганьо, дето знае само да плюе, няма как да оцени, че хората вместо само да бутат и да рушат, са решили да сътворят и изградят нещо! В Германия температурите не позволяват като в БГ да се разлагаш на "Слънчака" и хората са измислили алтернатива, но това Ганьо няма как да го оцени - за него всичко различно от кварталната кръчма е непонятно и глупаво, а да - и обича да живее в миналото вместо да признае, че хората се развиват. Иначе за тропическия остров мога само да кажа, че за съжаление е доста скъп входа.
  • 6 Кофти

    24 10 Отговор

    До коментар #1 от "фундаменталист":

    Виж, друго си е в БГ, вместо да правят "бутафории" за простите "зомбита", можеше да му врътнат една концесийка и Гинка да го купи и него... Така правят умните, нали?

    Коментиран от #7

  • 7 от народа

    10 9 Отговор

    До коментар #6 от "Кофти":

    не си интересен с нищо гина е просто човек на бой все пак
    а иначе ганьо освен да говори пише в случая глупости друго не може какви кюрди бре изменически предател та до преди няколко века има нема сме били под-робство на тея същите кюрди дет ги съжаляваш я се опомни и мисли преди да пишеш предател тъкъв
    заради такива като тебе боклуци сме били толкова години в робство

    Коментиран от #9

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Кофти

    10 4 Отговор

    До коментар #7 от "от народа":

    Бе ти си много зле бе, че и сляп! Къде съм защитавал кюрдите? Омешал си всички коментари в едно май! Моя е единствено и само насочен към номер едно и вечният хейт към всички, а ние щото сме най-умни, затова сме на това дередже...
  • 10 незнайко

    11 6 Отговор
    Защо никой от писалите преди мен не видя големия смисъл на това творение ? По този начин може би, ще се изградят и бъдещите обитаеми домове извън Земята !

    Коментиран от #11

  • 11 демократ

    12 4 Отговор

    До коментар #10 от "незнайко":

    Ма верно, земята все повече става чужда планета за нормалните хора под вещото ръководство на "международната общност" и неоценимото бездействие на зомбитата по света и у нас.
  • 12 MGMaschinengewehr

    11 5 Отговор
    Българите са много консервативн когато става въпрос за иновации но пък за сметка на това и много тъпи!
    По коментарите ще ги познаеш!

    Коментиран от #13

  • 13 българин

    4 6 Отговор

    До коментар #12 от "MGMaschinengewehr":

    Небългарските джендъри, с българско гражданство, сте много отворени за ... иновации, във всяко отношение. По коментарите си се познавате.
  • 14 бургас

    7 1 Отговор
    Яко е! Разбира се че изглежда изкуствено, то няма как да е по друг начин щото вместо да гледаш синьото небе и слънцето да те напича, да усещаш морския бриз и да чуваш шума на вълните ти си обграден от един безличен купол и чувството ще е все едно си във физкултурен салон. Но все пак това си е начин за разпускане и "летуване", който явно се харесва на германците, предвид че на снимката е фрашкано с народ. Вместо да студуват през зимата могат да отидат на "плаж" през уикенда, и то не чак в южното полукълбо а някъде наблизо. Идеята е много добра и явно на доста от местните им харесва.
  • 15 xyz

    4 1 Отговор
    "Терми" край Букурещ е с 30 градуса, по-ефтино и близо до България, с Огромен Паркинг:)
  • 16 фундаменталист

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "фундаменталист":

    Гледам минусите се придвижват към 80-те процента.