Отидете към основна версия

4 137 0

Имотите на най-скъпия пазар поевтиняват

  • швейцария-
  • имоти-
  • цени
Снимка: Shutterstock

За пръв път от 2 години насам през четвъртото тримесечие на 2017 г. цените на жилищата на най-скъпия европейски имотен пазар - Цюрих, отчитат спад. Търсенето едва ли ще отчете ръст като се има предвид, че намалява броят на хората, които решават да се преместят да живеят в големите швейцарки градове.

Спадът идва след близо десетилетие, през което време цените на имотите нараснаха с близо 50%, достигайки средни стойности от 1.4 млн. USD. Основната причина за ръста на цените през последните години беше спадът на лихвените проценти по ипотечните заеми, което ги направи привлекателни за редица инвеститори.

През тази година цените на жилищата в Цюрих ще останат на нивата от 2017-а, прогнозират анализатори. Възможно е обаче да се наблюдава и леко поевтиняване.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Отвън порутена барака, а отвътре ... (СНИМКИ)

    Швейцария е държава, в която предпочитат изчистените форми и ценят високо изтънчения вкус. Може би и поради това от време на време на пазара на недвиж ...
    08.06.2018
    35 118
    34
  • Имотите в Швейцария ще поевтинеят

    Недвижимите имоти в една от най-скъпите държави в Европа ще поевтинеят през текущата година. Подобна тенденция имаше и през 2017 г., когато жилищата з ...
    15.01.2018
    6 523
    4