Отидете към основна версия

14 303 14

Абрамович реши проблема

  • абрамович-
  • гражданство-
  • имот-
  • израел
Снимка: АР/БТА

Покупката на недвижими имоти винаги е бил най-лесният и бърз начин да се придобие гражданство. Разбира се, става дума за богаташите, които безпрепятствено могат да придобият имот във всяко кътче на планетата. Най-пресният пример е руският бизнесмен Роман Абрамович. След като в началото на месец май му изтече британската виза и властите на Острова бавят издаването на нова, той реши да поиска израелско гражданство. Това едва ли би било проблем, напротив – дори е изненадващо, че въпреки крупните инвестиции в недвижими имоти, които е направил през последните години, не притежава такова.

През 2015 г. той придоби хотел „Версано” в луксозния квартал „Неве Цедеке” в Тел Авив. Инвестицията му струваше 25 млн. USD. Това е и първото вложение в недвижим имот на Абрамович в Израел. Освен самата сграда бизнесменът е купил и 1500 кв.м. терен непосредствено до хотела.

Не само инвестиции в недвижими имоти реализира Абрамович в Израел. Там той е започнал и четири стартъпа. Една от компаниите са занимава с разработването на батерии за смартфони, която зарежда апарата рекордно бързо.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини