Отидете към основна версия

3 366 15

Марихуаната развива пазара на недвижими имоти

  • австралия-
  • имоти-
  • производство-
  • легализация-
  • земя-
  • мариухана
Снимка: Shutterstock

Легализирането на канабиса за медицински цели в Австралия и предположението, че марихуаната за развлечение може да е следващата дрога, която да бъде легализирана, открива нови възможности пред търговията с недвижими имоти, тъй като за производството на дрогата ще е необходимо привличането на значителни ресурси, не само имотни, но и човешки.

Компанията Cann Group, специализирана в производството на марихуана за медицински нужди, наскоро подписа договор за аренда на 5 хектара земя в близост до летището на Мелбърн. Имотът е собственост на Australia Pacific Airports Corporation Limited. Cann Group ще отглежда, култивира и изнася марихуана за медицински цели, а също така и за ползване в страната.

В същото време, няколко големи компании, които също са в бизнеса с производство на подобен вид марихуана, в момента активно търсят земя, както за отглеждане, така също и за изграждане на производствени бази. Spectrum Cannabis Australia планира да инвестира 16 млн. USD във Виктория през следващите 4 години в изграждането на научноизследователски център.

AusCann има амбицията да се превърне във водещ доставчик на медицински продукти от канабис на австралийския пазар. За целта ще създаде производствена и изследователска инфраструктура в Австралия.

Наскоро федералното правителство разреши лицензирането на добива и производството на лекарства, в които да има канабис и през тази седмица обнови списъка с австралийските производители и доставчици на марихуана за медицински цели. Най-голям защитник на марихуаната за медицински цели е щата Виктория. Властите там са си поставили за цел към 2028 г. половината от марихуаната в Австралия да се произвежда на територията на този щат.

Легализирането на производството на марихуана с медицински цели ще повлияе не само на пазара на земя, но също така и на сегмента жилища, тъй като се очаква приток на хора към регионите, където тя ще се произвежда. Това ще повиши цените и наемите на жилища е мнението на анализатори.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини