Last news in Fakti

17 Септември, 2018 16:32 3 166 6

Два града забраняват чужденци да купуват имоти

  • австралия-
  • чужденци-
  • имоти-
  • забрана
Два града забраняват чужденци да купуват имоти - 1
Снимка: Shutterstock

Сидни и Мелбърн са двата австралийски града, в които ще се забрани покупката на недвижими имоти от страна на чужденци. За да могат последните да разполагат със собствен апартамент или къща там, преди това те трябва да са живели поне пет години в друг австралийски град.

Основната причина за промяната е пренаселеността на в Сидни и Мелбърн и жилищните проблеми, които възникват в резултат на това, посочват местни анализатори. Забраната може да засегне и чуждестранните студенти, които са решили да получат висшето си образование в някои от университетите на въпросните два града.

Проблемът не е толкова в нарастващото население, колкото в неговото разпределение, е мнението на политици.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българина

    11 1 Отговор
    Тук трябва да забраним на мюсюлмани без бг гражданство! Както и на хора от всички държави от босфора на югоизток

    Коментиран от #2

  • 2 Onq s konq

    3 6 Отговор

    До коментар #1 от "Българина":

    Да ама не ! Всеки може и трябва да има ПРАВОТО ДА ЖИВЕЕ КЪДЕТО СИ ПОИСКА !

    Коментиран от #5, #6

  • 3 Jack Bauer

    3 2 Отговор
    В Австралия доколкото ми е известно всички са "чужденци", преселници от "стария континент". Не знам дали е останал някой от коренното население, даже в резерват както са индианците в Америка.
  • 4 ело

    6 2 Отговор
    До вчера тези идиоти " реваха " свободно движение на капитали стоки и работна ръка " либерална икономика " това означаваше " цивилизованост " същите идиоти днес забраняват свободно движение на капитали и се оправдават както винаги и винаги са прави.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 goni

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Onq s konq":

    Много ме кефиш!:0 Единствено трябва да видиш китайска инвазия! Тогава че ти умре коньо, а BMW че запали и че изгори до шушка!:) Ти разбира се че радваш, оти нема къде да одиш!:)