Отидете към основна версия

6 355 5

Откриха хотел в кариера (ВИДЕО)

  • китай-
  • хотел-
  • кариера-
  • архитектура-
  • дизайн

Инвестицията е 290 млн. USD

Китай отново изненада света със своите екстравагантни проекти. Този път става дума за хотел, който е построен на стената на бивша кариера и буквално се намира на 90 метра под земята. Независимо от мнението на редица специалисти, че подобен проект е в разрез с всички строителни норми, той вече е факт и носи титлата „Най-екологичен хотел на света”.

Визията на сградата е дело на британски архитекти, които няколко години са разработвали конструкцията на 5-звездния хотел. От възникването на идеята до прерязването на лентата са изминали 12 години. Инвестицията е на стойност 290 млн. USD.

Songjiang InterContinental се намира в покрайнините на Шанхай. Отчитайки факта, че на дъното на кариерата винаги се събира вода, е било взето решение не да се пресушава напълно, а напротив – да бъде напълнена с вода до максимална степен. Благодарение на това два етажа от хотела се намират под вода. На единия от етажите е разположен рибен ресторант с огромен панорамен прозорец.

Хотелът се състои от 18 етажа. 16 от тях са под земята и едва 2 са на повърхността. Покривът на хотела е превърнат в парк. Площта му е 3000 кв.м. Общата разгъната застроена площ на сградата е 428 200 кв.м. Разполага с 336 стаи, но и много зони за отдих. Местоположението на хотела е дало възможност на гостите му да се предлагат редица нестандартни спортове като скално катерене, бънджи скокове и различни видове водни спортове.

Другата особеност на сградата е, че тя предоставя не само максимален комфорт, но разполага и система за енергийна ефективност. Целият комплекс използва само геотермална и слънчева енергия.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини