Отидете към основна версия

6 643 49

Нано жилищата вече не са атрактивни

  • хонг конг-
  • нано-
  • жилища

В Хонг Конг вече търсят по-големи имоти

Нано жилищата станаха популярни на места с висок дефицит не само на апартаменти, но и на парцели. Най-отявления пример е Хонг Конг. Последните 10 години интересът към тези имоти беше много висок, подхранван от високите цени на недвижимостите и ниските доходи на местното население. През последната година обаче се наблюдава отлив на клиенти от нано жилищата. Последният реализиран проект се състои от 73 единици, но са продаде едва 12.

„Когато цените на нормалните жилища започват да отчитат лек спад, както в последно време, интересът към нано имотите рязко спада. Причината е, че потенциалните купувачи се насочват към по-големи жилища”, казва Денис Ма, ръководител „Изследвания” в Jones Lang LaSalle Inc.

С 6.3% поевтиняха жилищата към края на октомври спрямо същия месец на миналата година. Практиката показва, че поевтиняването при малките жилища е по-голямо в период на спад на пазара. През 2015-2016 гг. апартаментите от 40 кв.м са поевтинели с 12%, а тези с площ между 70 и 100 кв.м са се обезценили с 9%.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини