Отидете към основна версия

2 386 7

Общинари няма да декларират имоти през 2019 г.

  • деклариране-
  • имоти-
  • общинари-
  • избори

Причината са местните избори догодина

Снимка: Shutterstock

Заради местните избори догодина управляващите разпъват чадър над общинските съветници, като ги вадят от списъка на публичните личности. Така те няма да декларират имущество и интереси - свои, на съпрузите си и на хората, с които живеят без брак, пише „Сега”. В същото време дори най-дребните държавни служители ще останат задължени всяка година да се отчитат имат ли яхти и самолети.

Само общинарите, при които корупционният риск е сериозен, а често партийните черни каси се пълнят през тях, няма да подават декларации. Те и в момента са освободени - веднага след като в началото на годината влезе в сила антикорупционният закон, той беше променен и действието му спрямо общинарите беше отложено за следващия мандат.

Под законовите поправки, предложени от ГЕРБ и ДПС, са се подписали юридическото острие на ГЕРБ и шеф на правната комисия Данаил Кирилов и колегата му от ДПС Хамид Хамид. Това е втори законопроект за КПКОНПИ, който Кирилов успява да произведе в рамките на седмица. С първите се заобикаля Тълкувателното решение на Върховния касационен съд, което обвързва гражданската конфискация по стария закон с изхода от наказателните дела. Тези поправки вече спешно минаха на първо четене. И вече има нови предложения.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини