Отидете към основна версия

7 290 9

Уникален мезонет от Заха Хадид (СНИМКИ)

  • хадид-
  • мезонет-
  • манхатън-
  • архитектура-
  • дизайн

Площта на имота е 1000 кв.м.

Заха Хадид е в класацията на най-влиятелните съвременни архитекти, макар вече да не сред живите. През 2004 г. тя стана първата жена архитект получила наградата „Притцкер”, което в архитектурния свят е еквивалент на Нобелова награда. Хадид е носител и на редица други международни награди.

Почеркът на Хадид се вижда буквално от птичи поглед. Едва ли има някой, който не би разпознал футуристичните й сгради – като се започне от обикновените жилищни, мине се през уж класическите офисни и се стигне до екстравагантните музеи и университети.

В случая представяме един класически имот – мезонет за 58 млн. USD. Той е разположен на три нива с обща разгъната застроена площ от 1000 кв.м и тераса от 371 кв.м. Интериорът е решен в светли тонове, за да даде още по-голям обем на помещенията. В почти всички от тях прозорците са панорамни, за да може собственикът да се наслаждава в максимална степен на гледката. Трите етажа са „пронизани” в центъра от вита стълба и асансьор. В дневната има домашно кино и роял, а от прозорците се разкрива невероятна гледка към Манхатън. Имотът разполага и с работен кабинет, мраморна кухня обзаведена с последен писък на техниката и библиотека.

Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.

Свързани новини