Last news in Fakti

28 Август, 2017 10:21 2 713 0

„Бижуто” на Заха Хадид вече може да се наеме (СНИМКИ)

  • хадид-
  • манхатън-
  • жилище

Когато се каже името Заха Хадид всички притаяват дъх. Те знаят, че ще видят нещо авангардно, екстравагантно и ... неповторимо. Първите футуристични апартаменти, който е пуснат в експлоатация след нейната кончина на 31 март 2016 г., се намира в сграда „Челси” в Манхатън. Всеки един от тях може да бъде нает срещу 15 000 USD на месец. Наемът на третото жилище, дело на Хадид, се отдава под наем срещу 22 500 USD на месец.

Жилищата в „космическата сграда”, чийто архитектурен проект е на Хадид, се радват на голям интерес. Апартамент №31, който е продаден в края на юни за сумата от 7.25 млн. USD, се отдава под наем в момента срещу 22 500 USD. Имотът е с разгъната застроена площ от 200 кв.м. и се състои то две спални, две бани, както и голям балкон с гледка към Хай Лайн.

Още два апартамента - №№17 и 18, купени през август, всеки срещу 5.15 млн. USD, могат да бъдат наети. Те разполагат с две спални, бани, а площта им е съответно 160 кв.м. и 157 кв.м.

Комплексът „Челси” предлага редица удобства и развлечения, сред които първото частно IMAX в Ню Йорк, басейн, фитнес, SPA център. Най-скъпият имот в комплекса е мезонет с площ 637 кв.м., който все още търси своя бъдещ собственик срещу 50 млн. USD.

Заха Хадид е първата жена архитект, която получава годишната архитектурна награда „Прицкер” през 2004 г. Звездната й кариера започва през 1997 г. със сградата на Музея Гугенхайм в Билбао. Тя остава в историята на световната архитектура с това, че винаги се е опитвала и е успявала да разруши обществените канони и да „разтегне” пространството, като му придаде динамика.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА