Отидете към основна версия

6 085 7

Наемателите искат да има супермаркет и парк

  • наем-
  • жилище-
  • великобритания

Жилищата в близост до тях са най-желани

Снимка: Shutterstock

Наличието на супермаркет, парк и спирка на обществения транспорт, са трите най-важни неща, които наемателите във Великобритания искат да имат до жилището си. Високото ниво на престъпност, шумните съседи и канализация са трите фактора, които най-силно отблъскват, желаещите да наемат даден апартамент.

За 50.9% най-важното е в близост до дома им да има супермаркет, а за 46.4% - парк или поне зелени площи, сочи проучване сред потребители. За 44% наличието на удобен обществен транспорт е от изключително важно значение, а 29.3% искат в близкият до наетото жилище магазинът да работи до късно. 27.7% заявяват, че са готови да плащат по-висок наем, ако наетият апартамент граничи с парк.

Над 70% от респондентите заявяват, че не желаят да живеят в квартал с висока степен на престъпност, а 64.2% - с шумни съседи. 58.9% няма да наемат жилище, ако то се намира в близост до пречиствателна станция, а 45.8% въобще не гледат предлаганите за наем жилища разположени в близост до летища, както и 42.7% - в близост до затвори.

Над 37% от клиентите не биха наели апартамент, ако в него е било извършено престъпление, а 23.7% не искат да живеят в помещение, в което някой е умрял. Като цяло жените повече се смущават от въпросните негативни фактори, отколкото мъжете.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.

Свързани новини

  • Всеки трети предпочита наем пред заем

    Всеки трети наемател във Великобритания предпочита дългосрочния наем, а не покупката на жилище. Причините за това са две. Първата е, че наемът дава въ ...
    18.03.2019
    3 271
    3