Last news in Fakti

6 Март, 2019 20:56 6 022 7

Наемателите искат да има супермаркет и парк

  • наем-
  • жилище-
  • великобритания

Жилищата в близост до тях са най-желани

Наемателите искат да има супермаркет и парк - 1
Снимка: Shutterstock

Наличието на супермаркет, парк и спирка на обществения транспорт, са трите най-важни неща, които наемателите във Великобритания искат да имат до жилището си. Високото ниво на престъпност, шумните съседи и канализация са трите фактора, които най-силно отблъскват, желаещите да наемат даден апартамент.

За 50.9% най-важното е в близост до дома им да има супермаркет, а за 46.4% - парк или поне зелени площи, сочи проучване сред потребители. За 44% наличието на удобен обществен транспорт е от изключително важно значение, а 29.3% искат в близкият до наетото жилище магазинът да работи до късно. 27.7% заявяват, че са готови да плащат по-висок наем, ако наетият апартамент граничи с парк.

Над 70% от респондентите заявяват, че не желаят да живеят в квартал с висока степен на престъпност, а 64.2% - с шумни съседи. 58.9% няма да наемат жилище, ако то се намира в близост до пречиствателна станция, а 45.8% въобще не гледат предлаганите за наем жилища разположени в близост до летища, както и 42.7% - в близост до затвори.

Над 37% от клиентите не биха наели апартамент, ако в него е било извършено престъпление, а 23.7% не искат да живеят в помещение, в което някой е умрял. Като цяло жените повече се смущават от въпросните негативни фактори, отколкото мъжете.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ванката

    25 1 Отговор
    че кой наемател не би искал магазина и спирката да са му наблизо ??? голяма новина направо кърти
  • 2 Миризлив пор

    23 2 Отговор
    Най-голямото изкривяване на пазара на имоти и наеми идва от брокерите. Собственика много добре знае какво отдава, винаги е готов на отстъпки за да има безпроблемен наемател в дългосрочен план. На брокера обаче не му пука и лъже за да хване добрата комисионна без никакви ангажименти. Хич не се свенят да прозвъняват наемодатели за ги убеждават че имота е хипер-мега-гига търсен за да се вдигне надма.
  • 3 4oko

    7 0 Отговор
    Там като знам какви са цените на седмица, трябва и лифт да поискат...
  • 4 Зара

    5 0 Отговор
    Е, ние си имаме най-голяма екстра почти всеки ден-смог на промоция в цяла София и за бедни и богати всички под един смог
  • 5 НаемателЛи

    6 0 Отговор
    Какви наематели, тук хората купуват без АКТ16 - без стабилен ток и никакви улици пред тях.... и плащат 1000 евро на квардат за това. Та когато порастнат и спрат да купуват такива незавършени неща - ще почнат и инвеститорите да се усщат, че не предлагат достатъчно. Опита показва, че ако е незавършено към момента на покупката - то си остава вовек и веков така - т.е. трябва отнова хората да вадят пари да ги довършват - излиза че 1000 евро на квадрат са само началната вноска, за да наследят другите задължения за да живеят нормално ! Та наемателя лесна работа след това. Хора гледайте и не вземайте какво да е - и без това са безумни парите и надценките на това стройтелство.

    Коментиран от #6

  • 6 Тарикат

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "НаемателЛи":

    Само си пропуснал най-важното, докато сградата няма АКТ 16 то това е строеж и е собственост на инвеститора, няма значение че си си купил апартамент (така де, имаш договор), реалния собственик по документи е инвеститора. Така че той спокойно макар разпродадена "на зелено" сграда може да я заложи пред някоя банка за да вземе заем. Ако му трябват парите за нещо друго просто човека избягва АКТ-16 или ако ги е изхарчил и не връща заема просто идва банката и прибира вече продадените апартаменти. Много хора така хлътнаха с пари. В случая ставаше въпрос за наемите и за нормалните изисквания на хората, и аз много се чудя а хора закупили "една мечта" на солена цена и куп възможни проблеми, от наема се оттърваш лесно ама кога си го купил е сложно.
  • 7 Селяндур

    2 0 Отговор
    Купувай народеее, че не остана!