Отидете към основна версия

2 913 7

Първият в света търг за имот с криптовалута

  • търг-
  • криптовалута-
  • австралия-
  • къща

Цената му е между 700 и 800 биткойна

Наподобяваща на космически кораб, разположена в Нов Северен Уелс в Австралия къща, е първият в света имот, който ще се продаде на търг с криптовалута. Това ще стане на 8 април 2019 г., като наддаването ще е онлайн. За пръв път имотът е бил обявен за продажба в края на 2018 г. за сумата от 3.9 млн. USD. Аукционът е планиран след като е разработена цифрова платформа, позволяваща участниците в търга да наддават с виртуална валута. Към днешна дата примерната цена на къщата е между 700-800 биткойна.

Собственикът на имота – Грег Костело, споделя, че е избрал тази форма на плащане, тъй като това ще даде възможност на повече клиенти от чужбина за купят имота. Той е и автор на дизайна на къщата, изградена от бетон, стомана и тонирано еко стъкло и е решен в архитектурния стил Googie – известен през 60-те години на миналия век в САЩ.

Интериорът изобилства от техника. Вратите се управляват дистанционно, прозорците са автоматични, заключващата система е автоматизирана от Google. Новият собственик ще разполага и с някои „странности”, като например закрит плаж, открита душ кабина и 25-метров басейн, който разполага с подгряваща система.

Брокерът, който продава къщата – Ник Уизрив, казва, че за участие в наддаването вече има регистрирани двама клиента, независимо, че до провеждането му има още три седмици. Интерес имат американци, азиатци, швейцарци и канадци.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини