Last news in Fakti

26 Септември, 2019 13:37 2 167 2

Китайците се връщат на този имотен пазар

  • австралия-
  • китайци-
  • инвестиции
Китайците се връщат на този имотен пазар - 1

От 1.2 млн. китайски туристи, които годишно посещават Австралия, 25% изявяват желание да си купят имот там. За тях това е място №1 за придобиване на втори дом. 27% от китайските туристи признават, че възнамеряват да купят жилище или къща още при следващото си посещение в Австралия.

Над 50% от анкетираните от специализирания сайт Juwai китайци признават, че за тях Мелбърн е най-добрият град за покупка на имот. С 25% на второ място остава Сидни, а трети с 10% е Брисбън. Последният е сред най-достъпните австралийски градове.

Градовете, към които интересът от китайци расте най-бързо, са Брисбън, Канбера и Хобърт, като интересът към последния е най-голям – 77% от анкетираните биха желани да купят имот именно там.

След като през последните няколко години интересът на граждани от Китай към придобиването на австралийски имоти отчете спад, сегашното му възобновяване може да доведе до бум в цените на имотите. Само обезценяването на австралийския долар води до придобиване на имот с 11% по-евтино.

За увеличаването на китайските инвестиции в Австралия положително може да повлияе намаляването на рестрикциите относно изнасянето на парични средства извън Китай, понижаването на данъците за чуждестранни купувачи различни щати на Австралия и растежът на цените на имотите в страната.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 серьожа

    3 2 Отговор
    е що не си купят външен кенеф в Путинладия? -не мога да ги разбера китайците. В страна Болшая очень хорошо живеят
  • 2 Тролл2

    0 0 Отговор
    Добре, че не купуват в София, шот хептен ще се задръстим.