Отидете към основна версия

14 834 12

Частни съдебни изпълнители разпродават луксозни къщи

  • чси-
  • къщи-
  • разпродажба-
  • търг

Повечето имения са около София и Бургас

Първата асоциация при споменаването на продажба на имоти от частни съдебни изпълнителни е придобиването на евтино жилище. Естествено имотът няма да е в перфектно състояние, но пък цената на придобиване ще е сравнително ниска, така че останалата част от парите, които биха отишли за жилището ще отидат за ремонт.

Вглеждайки се обаче по-внимателно в обявите на страницата на частните съдебни изпълнители, ще се натъкнете и на доста луксозни къщи. Повечето са строени по време на възхода на имотния пазар преди 2008 г.

Най-скъпият имот е къщата, която в сайта на частните съдебни изпълнители е в графа „жилищни сгради”, на Никола Банев и съпругата му Евгения в Бояна. Началната цена на наддаването е почти 6 млн. лв. В сайта обаче има още около десетина подобни имота, чиято начална цена е над 1 млн. лв. Повечето са в София, но има също така и по морето, най-вече около Бургас, както и в Габрово.

Що се отнася до столицата един от атрактивните имоти за продажба е къща в Бистрица с начална цена от 1 435 428 лв. и палат в Княжево – 1 191 972 лв.

През миналата година обявленията за продажба на недвижими имоти са били 37 024 броя спрямо 46 545 за 2017 г. Важно е да се уточни, че броят на публикуваните обявления не означава реално извършени продажби, нито пък че толкова имоти са предмет на изпълнение. В много случаи се провеждат по няколко продани на едни и същи имоти поради липса на наддавачи, уточняват в свои доклад от Камарата.

„Междуфирмената задлъжнялост в България продължава да бъде много висока, с трайна тенденция на растеж. Висок остава и процентът на лошите кредити на банките, които се принуждават да хвърлят на колекторски фирми огромни пакети от вземания”, каза по време на конференция на ЧСИ нейният председател Георги Дичев.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини