21 Март, 2019 09:11 14 815 12

Частни съдебни изпълнители разпродават луксозни къщи

  • чси-
  • къщи-
  • разпродажба-
  • търг

Повечето имения са около София и Бургас

Първата асоциация при споменаването на продажба на имоти от частни съдебни изпълнителни е придобиването на евтино жилище. Естествено имотът няма да е в перфектно състояние, но пък цената на придобиване ще е сравнително ниска, така че останалата част от парите, които биха отишли за жилището ще отидат за ремонт.

Вглеждайки се обаче по-внимателно в обявите на страницата на частните съдебни изпълнители, ще се натъкнете и на доста луксозни къщи. Повечето са строени по време на възхода на имотния пазар преди 2008 г.

Най-скъпият имот е къщата, която в сайта на частните съдебни изпълнители е в графа „жилищни сгради”, на Никола Банев и съпругата му Евгения в Бояна. Началната цена на наддаването е почти 6 млн. лв. В сайта обаче има още около десетина подобни имота, чиято начална цена е над 1 млн. лв. Повечето са в София, но има също така и по морето, най-вече около Бургас, както и в Габрово.

Що се отнася до столицата един от атрактивните имоти за продажба е къща в Бистрица с начална цена от 1 435 428 лв. и палат в Княжево – 1 191 972 лв.

През миналата година обявленията за продажба на недвижими имоти са били 37 024 броя спрямо 46 545 за 2017 г. Важно е да се уточни, че броят на публикуваните обявления не означава реално извършени продажби, нито пък че толкова имоти са предмет на изпълнение. В много случаи се провеждат по няколко продани на едни и същи имоти поради липса на наддавачи, уточняват в свои доклад от Камарата.

„Междуфирмената задлъжнялост в България продължава да бъде много висока, с трайна тенденция на растеж. Висок остава и процентът на лошите кредити на банките, които се принуждават да хвърлят на колекторски фирми огромни пакети от вземания”, каза по време на конференция на ЧСИ нейният председател Георги Дичев.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 gost

    27 3 Отговор
    Богатите също плачат...
  • 2 Да го духа

    27 13 Отговор
    Боко тиквата
  • 3 Бойко Борисов

    21 7 Отговор
    Ами моите имоти в USA къде са?
    Или поне тези из България да бяха намерили.
  • 4 Реститутка

    29 11 Отговор
    Ако се носиш инициали ЦЦ разбира лелката Цецка Цачева или Цвъки Цветанов може да си напазаруваш от Артекс имоти с цени доста по- атрактивни от тия на ЧСИ-то. Пък както по махленски сподели арх. Мирянова от Артекс - за да ти дадат добра цена просто трябва да оцениш фасадата на сградата, в която били изписани строфи от псалми... Както бил направил Цветанов. Интересно къде такъв интелект у един прост фиькултурник, какъвто е той, израснал в панедлка в краен квартал. Кога е придобил такъв вкус към изящното остава под въпрос, защото едва ли толкова прост човек може да усвои каквото и да било отношение към изкуството.
  • 5 КОй е този мангизлия

    17 5 Отговор
    и кой ще ги купи тия имоти? Пак някой мафиот. КОй е този българин който е толкова богат да си купуша къщурки по няколко милиона?
    направете ги хотели или някакви разпускателни станции и ги дайте под наем да може всички да им се радват

    Коментиран от #10

  • 6 Аспух

    11 7 Отговор
    Много хора си мислят че са застраховани и това няма как да им се случи,но ГРОБ така го правят че всеки един Българин ще го издуха !!!! Долу ГЕРБ !!!
  • 7 Бул

    12 1 Отговор
    Долу Герб, но и БСП и другите макари да си ходят
  • 8 Бул

    8 1 Отговор
    Долу Герб, но и БСП и другите макари да си ходят
  • 9 Свищовско бойче

    1 0 Отговор
    Всички са ни познати подобни милионери в Свищов е същата пародия рефинансиране и теглене на кредит по 2 пъти годишно ако е възможно и по 3 или четири пъти кредит за да са патрони но когато спрат кредитите ще има пак обратното към селата от където дойдоха набедените псевдо милионери.
  • 10 Учуден

    3 1 Отговор

    До коментар #5 от "КОй е този мангизлия":

    Абе кво си мислиш че няма честни крадци в Бг. Хората от власта си крадат честно виж Цветанов, Цачева и мн. други.
  • 11 Р. Овч.

    1 0 Отговор
    Не разбрахте ли, че ние ще бъдем богати, а вие бедни?!?!?
  • 12 частен съдебен съдия

    3 1 Отговор
    –..,а частните съдебни в какви имоти живеят и кой ги покровителства?
    Та те са взели повече пари на народа от мутрите на времетто и мобилните опертори взети заддно.
    Както и нотариусите .Това са паразитни псевдо организации.
    И ще ги върната когато чумата върне на хората децата.