Отидете към основна версия

2 354 6

Франция: Рекорд при жилищата от вторичния пазар

  • франция-
  • жилища-
  • вторичен пазар-
  • новопостроени

Париж очаква през август средна цена от 10 000EUR/кв.м при жилищата

Снимка: Shutterstock

В Ил дьо Франс обемът продажби на жилища от вторичния пазар достигна най-високата си точка за последните 10 години, а в Париж това лято средната цена на квадратен метър на този тип имоти ще надхвърли 10 000 EUR. Сегментът на стари жилища продължава да се развива благодарение на стабилния интерес от страна на купувачите. От февруари до април в Ил дьо Франс са продадени 44 700 обекта от стария жилищен фонд. В сравнение със същия период на миналата година се отчита ръст от 10%. Това е най-високият показател за последните 10 години.

Всички локални пазари на недвижими имоти във Франция извличат изгода от текущата ситуация. Броят на сделките се увеличава във всички региони. Париж обаче не е на първо място, поради силния дефицит на предложения. Въпреки това за периода февруари-април продажбите в столицата са нараснали с 5% в сравнение със същите месеци на 2018-а.

Гран Курон демонстрира най-силен ръст в сегмента. Там са продадени с 15% повече жилища и с 12% повече къщи. В Пети Курон броят на продажбите на апартаменти бележи ръст от 11%, а на къщи - 9%. Търсенето на жилища е по-голямо от това на къщи и поради това поскъпването при тях е по-силно. Тенденцията е актуална за редица френски градове.

От април 2018 г. до април 2019 г. на вторичния пазар на жилища във Франция цените са се увеличи средно с 3.9%. В Париж средната цена достигна 9760 EUR/кв.м. Предполага се, е през август тя ще нарасне 10 000 EUR/кв.м.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 4 гласа.

Свързани новини