3 Юли, 2019 11:21 2 336 6

Франция: Рекорд при жилищата от вторичния пазар

  • франция-
  • жилища-
  • вторичен пазар-
  • новопостроени

Париж очаква през август средна цена от 10 000EUR/кв.м при жилищата

Франция: Рекорд при жилищата от вторичния пазар - 1
Снимка: Shutterstock

В Ил дьо Франс обемът продажби на жилища от вторичния пазар достигна най-високата си точка за последните 10 години, а в Париж това лято средната цена на квадратен метър на този тип имоти ще надхвърли 10 000 EUR. Сегментът на стари жилища продължава да се развива благодарение на стабилния интерес от страна на купувачите. От февруари до април в Ил дьо Франс са продадени 44 700 обекта от стария жилищен фонд. В сравнение със същия период на миналата година се отчита ръст от 10%. Това е най-високият показател за последните 10 години.

Всички локални пазари на недвижими имоти във Франция извличат изгода от текущата ситуация. Броят на сделките се увеличава във всички региони. Париж обаче не е на първо място, поради силния дефицит на предложения. Въпреки това за периода февруари-април продажбите в столицата са нараснали с 5% в сравнение със същите месеци на 2018-а.

Гран Курон демонстрира най-силен ръст в сегмента. Там са продадени с 15% повече жилища и с 12% повече къщи. В Пети Курон броят на продажбите на апартаменти бележи ръст от 11%, а на къщи - 9%. Търсенето на жилища е по-голямо от това на къщи и поради това поскъпването при тях е по-силно. Тенденцията е актуална за редица френски градове.

От април 2018 г. до април 2019 г. на вторичния пазар на жилища във Франция цените са се увеличи средно с 3.9%. В Париж средната цена достигна 9760 EUR/кв.м. Предполага се, е през август тя ще нарасне 10 000 EUR/кв.м.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Язе 2

    4 0 Отговор
    Голяма скъпотия в тая Франция. Чка да не повярва човек как живеят хората там.

    Коментиран от #2

  • 2 Bubbles

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "Язе 2":

    Скъпо е в пшариж щото всичкото селян там се бута подобно на Софията и търговията върви.
    При нас 59-ти район(Nord pas de Calais) и по специално Лил, Тюркоанг, Рубе, Сукля са горе-долу като в хубавите квартали на София.
  • 3 дам

    7 1 Отговор
    Средната заплата в Париж е около 4500 евро, след данъци около 3200 евро, тоест за една година може без да ядеш може да си купиш 3.5 квадрата апартамент. Трябват ти 30 години робски труд за двустаен апратамент. Честито на печелившите, а в София искат за 10 години и да могат да си позволят същото. Ами не става.

    Коментиран от #4

  • 4 Инвестицииииии

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "дам":

    Това се нарича инвестиция. В Лондон е още по-скъпо, но защо?
    Защото има международно търсене. Финансов и бизнес център, за това е нормално цените да са такива, но за София !!!
    При положение, че лукс строителство себестойност е около 400 евро, ми искат по 2000. Засрамете се....

    Коментиран от #5

  • 5 дам

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Инвестицииииии":

    Във Франция много работещи в Париж живеят на 50-80 километра от там и всеки ден пътуват.
    Купи си и ти апартамент в Дупница или Сливница за 300 евро и ще си на далавера, защото ще е под себестойност.

    Един приятел си купи парцел в Симеоново да си строи къща, но само парцела му беше 80 хиляди евро и след това идва себестойност на строителство на къща

    Коментиран от #6

  • 6 Bubbles

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "дам":

    Ама във Франция 80-100 километра с влака се минават за 30-35 минути и на всеки час има влак от 5 до 22 часа включително, а ако си купиш апартамент в Дупница(с извинение) стигането до София ще е няма такова приключение ако нямаш кола, щото рейсовете са по 2-3 на ден, влаковете и те не са повече, пътя е доста по-дълъг по ред причини...
    Абе различно е.