Отидете към основна версия

5 277 9

Жилище до реката

  • пловдив-
  • жилища-
  • строителство-
  • проект

Пловдив с нов голям жилищен комплекс

Луксозен жилищен комплекс с търговска зона и бизнес сграда ще бъде издигнат върху 7 дка край река Марица до моста на Адата. Проектът е в начална фаза, като преди няколко месеца теренът, който пустееше от години, беше разчистен от обилно залесяване. Имотът е собственост на известния строителен предприемач Христо Т. Томов, припомня TrafficNews. Плановете за новата сграда се базират на стратегия за изграждане на жилища от висок клас с луксозно завършване на общите части, които да отговарят на очакванията на по-взискателни клиенти.

Изключително ценният имот с топ локация в Пловдив веднага започна да се подготвя за новия си облик. За фирма изпълнител на комплекса е избрана реномирана компания, а проектант е арх. Радко Тодоров.

Официалните инвестиционни намерения на строителния предприемач са за създаване на първокласен жилищен комплекс, който ще бъде съчетан със 100% осигурени паркоместа в подземен паркинг, търговски и обслужващи площи, както и бизнес сграда.

Проектанти създават модерна визия за бутиков мултифункционален комплекс, който да се вписва в ландшафта до река Марица и остров Адата. Залага се акцентно на богато озеленяване, което да е в унисон със заобикалящата среда. Мястото е изключително атрактивно, тъй като районът е добре урбанизиран, в централните части на града, а в същото време е в един от най-зелените райони.

Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 7 гласа.

Свързани новини