Отидете към основна версия

5 205 10

Ливанец строи бургаския „Бевърли Хилс“

  • бургас-
  • комплекс-
  • меден рудник-
  • инвестиция

Ще бъде разположен на метри от яз. „Мандра“

Нов комплекс, наподобяващ „Бевърли Хилс“, ще бъде изграден във вилната зона „Брястите“, в близост до бургаския квартал „Меден рудник“ и яз. „Мандра“. Ще се състои от 20 сгради, 2 детски площадки, игрище за волейбол, басейн, ресторант и SPA зона.

Инвестицията е на „Бейно инвест къмпани“ ЕООД, собственост на чуждестранния гражданин Рабия Якуб Джарудж, който участва като сътрудник и управител на 13 български фирми, уточнява Флагман.бг. Там той си партнира с гръцкия предприемач Никол Мавропсис, израелския бизнесмен Боаз Офир, Педро Фаустино Мартинез от Испания и руснак на име Вячеслав Гранкин.

„Бейно инвест къмпани“ ООД е купил терен от 12 дка, който понастоящем е земеделска земя, намираща се на 500 метра от зона "Б" в ж.к.“Медед рудник“ и 220 м. от яз.Мандра. Районът е перспективен, защото оттам ще минава т.нар. Южна дъга на Бургас, която ще извежда трафика от ж.к. „Меден рудник“ към главния път Бургас-Созопол. Също така е и най-високото място на квартала, благодарение на което се разкрива великолепна гледка към езерото, комплекса и морето.

Проектът предвижда луксозно строителство на затворен комплекс, в който е предвидено да живеят до 60 души.

Инвестицията на проекта не се съобщава. Според специалисти обаче, като се вземе под внимание фактът, че става въпрос за строителството на близо 8500 кв.м РЗП на луксозни имоти и близо 9 дка инфраструктура – басейни, SPA зона и паркинги със сигурност, цената на комплекса ще надвиши 20 млн. EUR. Проектът вече има изготвен ОВОС и е напълно възможно строителството да започне още следващата година.

Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.

Свързани новини