Last news in Fakti

25 Ноември, 2019 10:35 5 198 10

Ливанец строи бургаския „Бевърли Хилс“

  • бургас-
  • комплекс-
  • меден рудник-
  • инвестиция

Ще бъде разположен на метри от яз. „Мандра“

Нов комплекс, наподобяващ „Бевърли Хилс“, ще бъде изграден във вилната зона „Брястите“, в близост до бургаския квартал „Меден рудник“ и яз. „Мандра“. Ще се състои от 20 сгради, 2 детски площадки, игрище за волейбол, басейн, ресторант и SPA зона.

Инвестицията е на „Бейно инвест къмпани“ ЕООД, собственост на чуждестранния гражданин Рабия Якуб Джарудж, който участва като сътрудник и управител на 13 български фирми, уточнява Флагман.бг. Там той си партнира с гръцкия предприемач Никол Мавропсис, израелския бизнесмен Боаз Офир, Педро Фаустино Мартинез от Испания и руснак на име Вячеслав Гранкин.

„Бейно инвест къмпани“ ООД е купил терен от 12 дка, който понастоящем е земеделска земя, намираща се на 500 метра от зона "Б" в ж.к.“Медед рудник“ и 220 м. от яз.Мандра. Районът е перспективен, защото оттам ще минава т.нар. Южна дъга на Бургас, която ще извежда трафика от ж.к. „Меден рудник“ към главния път Бургас-Созопол. Също така е и най-високото място на квартала, благодарение на което се разкрива великолепна гледка към езерото, комплекса и морето.

Проектът предвижда луксозно строителство на затворен комплекс, в който е предвидено да живеят до 60 души.

Инвестицията на проекта не се съобщава. Според специалисти обаче, като се вземе под внимание фактът, че става въпрос за строителството на близо 8500 кв.м РЗП на луксозни имоти и близо 9 дка инфраструктура – басейни, SPA зона и паркинги със сигурност, цената на комплекса ще надвиши 20 млн. EUR. Проектът вече има изготвен ОВОС и е напълно възможно строителството да започне още следващата година.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Селяндур

    15 1 Отговор
    Не става в бегето.
  • 2 mmm

    13 0 Отговор
    Накрая и това ще стане като "Супер Боровец" или както там щеше да се нарича.
  • 3 сц11

    12 0 Отговор
    8500 кв.м е една почти средостатистическа кооперация на 5-6 етажа с два входа...
  • 4 Архитекта

    14 0 Отговор
    20 млн. евро / 8500 кв. м РЗП, не че нещо ама дава 2350 евро на квадрат. Цялата ви статия да я триете заради такива пропоски

    Коментиран от #5, #10

  • 5 Дрън Дрън

    10 0 Отговор

    До коментар #4 от "Архитекта":

    То само това да беше :) 12 декара купили 9 декара щяла да бъде инфраструктурата . Като сложиш и задължителните 30 % зелени площи то не остана място за Сгради . Иначе ще има 20 сгради ама ще живеят 60 човека :) Пълни дивотии пак
  • 6 нане

    6 0 Отговор
    Бреее, той Бевърли хилс малък се оказа бе - само 60 човека :)
  • 7 Гост

    6 0 Отговор
    Евреин, Ливанец, Руснак и Грък. Надяй се коньо на зелена трева!
  • 8 Уточнение

    3 0 Отговор
    Бевърли Хилс не е комплекс, а град в Лос Анджелис окръг, която има население 35 Хил души. Това е колкото един Смолян или Габрово сигурно...
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.