Отидете към основна версия

10 571 7

Новата придобивка на Пловдив

  • hi tech-
  • пловдив-
  • парк-
  • инвестиция-
  • региони в растеж

Започва подготовката по изграждането на Hi Tech парк

В най-скоро време във втория по големина български град ще започне строителството на Hi Tech парк. Той ще се намира в пловдивското Гладно поле. Проектът ще се реализира с помощна на ОП „Региони в растеж”. Вторият градски център е една от трите зони за въздействие по европрограмата, която обаче и до този момент не е стартирала. Причината е, че въпросният терен от 16 декара все още не е освободен от военните.

Предвижда се също така да се ремонтират и пътните артерии. Те включват удължаване на „Богомил”, ул. „Ген. Радко Димитриев” и „Георги Странски”, като така ще се свърже цялата зона от новия парк до мол „Плаза”. Разширяване ще им и на ул. „Лев Толстой”. Овен това ще се ремонтират и двата основни булеварда покрай зоната „Освобождение” и „Санкт Петербург”.

Идеята обаче Вторият градски център или Силициева долина да се разгърне на 80 дка засега не изглежда възможна. Министерството на отбраната обаче прекрати договора си с Община Пловдив за прехвърлянето на по-голямата част от имотите. Военните дадоха само 16 дка, а останалите 60 дка вече са предвидени за продажба.

Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 11 гласа.

Свързани новини