Отидете към основна версия

2 523 13

Строят жилища за бедни с европейски средства

  • пловдив-
  • жилища-
  • бедни-
  • европейски средства
Снимка: БГНЕС

Жилищна сграда със 74 апартамента за социално - слаби граждани ще се строи в Пловдив, ако проектът на Общината получи финансиране по оперативна програма "Региони в растеж". Блокът ще се изгражда на ул. "Владая" в района на "Столипиново". Предложението на зам.-кмета арх. Невена Балчева е одобрено от местния парламент и се очаква в началото на новата година да се утвърди от Управляващия орган на европейската програма, пише marica.bg.

Право да бъдат настанени в социалните жилища ще имат бездомни, многодетни семейства и семейства с деца с влошено здраве, хора в риск от бедност. Условието е доходът на член от семейството за предходните 12 месеца да е по-нисък от минимума за страната.
За настанените в социалните квартири се поставят няколко изисквания. Децата им трябва редовно да ходят на училище, безработните да се включат в образователните програми и програмите за заетост, а също така да имат личен лекар.

Както се знае, в предишния мандат от 81 млн. лв. безвъзмездна финансова помощ по ОП "Региони в растеж", Община Пловдив успя да реализира или да започне изпълнението на проекти едва за 40 милиона. Строителството на социалните жилища е заложено в плана, с който ЕС одобри за града финансирането.

Поставете оценка:
Оценка 1 от 5 гласа.

Свързани новини