Отидете към основна версия

19 385 18

Случайно продадоха хотел за 832 EUR

  • търг-
  • хотел-
  • продажба-
  • швейцария

Подземен хотел, който се оценява на 3.1 млн. EUR, беше продаден на търг срещу едва 832 EUR. Аукционът се е провел при пълна конфиценциалност на 10 юли в швейцарския кантон Тичино. По време на неговото провеждане се случват доста странни неща. Първоначално господинът, който иска да заложи 100 000 швейцарски франка (83 250 EUR) се оказва, че ги няма кеш и че си е забравил чековата книжка. Заради грешки в процедурата по провеждане на търга, той е трябвало да започва няколко пъти.

Новият собственик на La Claustra Лучия Филипи, който е посетил търга без намерение да купува хотела, казва: „Когато търгът започна и беше обявена първоначална цена то 1000 франка, неуверено вдигнах ръка и останах изумен, че не последва наддаване”.

Хотелът е построен в подземието на артилерийски форт в Готард, на дълбочина 250 метра. Подземният хотел включва 17 стаи, ресторант, библиотека, SPA център, басейн и зала от 4000 кв.м за провеждане на конференции. Новият собственик все още не е решил какво ще прави с придобия имот, въпреки че вече има няколко оферти.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Руснаците превзеха и Алпите

    Ако някои ви е казал, че строителството е в застой, не му вярвайте напълно. Явно по време на криза идва ред на застрояването на места, на които пре ...
    29.07.2012
    3 795
    0