Last news in Fakti

29 Юли, 2012 17:36 3 785 0

Руснаците превзеха и Алпите

  • швейцария-
  • русия

Ако някои ви е казал, че строителството е в застой, не му вярвайте напълно. Явно по време на криза идва ред на застрояването на места, на които преди кризата на никой не би му минало през ум да изгради хотел или къща. Поредната изненада идва с адрес Швейцария и Русия. Руският бизнесмен Половски ще строи луксозен ски комплекс в швейцарските Алпи – кантон Вале.

По първоначална информация инвестицията възлиза минимум на 650 млн. USD. „Все още не сме спечелили. За победа може да се говори едва през 2016 г., когато тук се очаква да пристигнат първите туристи”, коментира ръководителят на проекта на Aminona Luxury Resort and Village Владимир Маракуца.

Защитници на природата се обявяват против строителството на комплекса, но швейцарският съд реши, че теренът може да бъде застроен. Първият етап включва изграждането на хотел с 300 стаи и 15 алпийски къщички. Строителството може да започне още тази година, след като бъдат подписани договори със земеделците за изкупуване на земите им.

Целият проект предвижда строеж на осем високоетажни сгради с площадки, от които да се вижда как се спускат скиорите, ресторанти и развлекателен комплекс, 45 къщички в алпийски стил, изкуствено езеро и ледена пързалка.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА