Отидете към основна версия

1 573 4

Удължават срока за екооценка на ОУП на Царево

  • царево-
  • екологична оценка-
  • оуп-
  • обсъждане
Снимка: БГНЕС

Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) удължава до 31 март 2020 г. срока за провеждане на консултации по екологичната оценка на проект за Изменение на Общ устройствен план (ИОУП) на Община Царево.

Променя се и датата за обществено обсъждане на проекта, Доклада за екологична оценка, Доклада за оценка на съвместимостта и всички приложения към тях. То ще се проведе на 13.04.2020 г. от 17:30 часа в залата на читалище „Георги Кондолов“, гр. Царево.

В съответствие с изискванията на нормативната уредба МРРБ, в качеството на възложител, публикува съобщение за откриване на процедура за провеждане на консултации по изготвения доклад за екологична оценка (ЕО) на проекта за ИОУП на Община Царево. Първоначално бе предвидено те да се проведат от 14.02.2020 г. до 16.03.2020 г. и за провеждане на обществено обсъждане на 23.03.2020 г.

Поради постъпило в министерството предложение от кмета на Община Царево за удължаване на тези срокове, предвид големия обществен интерес и с оглед осигуряване на прозрачно провеждане на процедурата, те се променят.

Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.

Свързани новини