Отидете към основна версия

4 600 12

Поскъпването в Германия продължава

  • имот-
  • цени-
  • германия

С 3% се очаква да се увеличат цените на недвижимите имоти в Германия до края на 2012 г. Причините са няколко: спад в процента на безработните, ръст на доходите на населението, ниски лихви по кредитите (около 3%) и превес на търсенето над предлагането. За момента строителството на нови жилищни единици не би могло да реши проблема с дефицита.

 „Не трябва да се притесняваме от силен ръст на цените, който да доведе до балон на имотния пазар в Германия”, успокоява Хартвинг Хам, управител на Федералния кредитен институт (LBS).

За пръв път от десет години насам анализаторите на LBS отчитат повишение на търсенето във всички провинции на Федералната република. Независимо от това се запазва голямата разлика в цените на един и същ тип имоти в различните региони. Така например, цените на имотите в Мюнхен и Франкфурт на Майн са по-високи, отколкото в североизточната част на страната. За жилище с идентични параметри купувачите ще платят във Висбаден около 750 000 EUR, в Мюнхен – близо 710 000 EUR, а в Щутгард – 510 000 EUR. За въпросния имот в Лайпциг цената е 150 000 EUR, в средно големи градове като Битерфелд стойността ще е 65 000 EUR, а в Айслебен – 50 000 EUR.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини