Отидете към основна версия

5 217 11

Инвеститор строи без да изсече нито едно дърво

  • тракия-
  • пловдив-
  • инвеститор-
  • блок-
  • зелени площи

Притежава терена от 2005 година

Жилищна сграда на 200 кв.м. на пет етажа с общо 8 апартамента иска да строи  собственикът на парцела в Тракия, който предизвика недоволство сред жителите край Лаута. Те започнаха подписка срещу застрояването на парцела  до парк "Лаута". След промяната на ПУП-а на парцела се предвижда строежът на 5 -етажен блок. Той ще е върху ресторант „ДъбЪ” до блок 33.

„Този терен е от 30 години частна собственост. Аз го притежавам от 2005-а. Държах заведението, след това го дадох под наем. Преди хората там не искаха заведение и постоянно пускаха жалби. Сега не искат и да строя. Частната собственост е неприкосновена, а аз спазвам изцяло закона”, каза инвеститорът Петър Градев, цитиран от TrafficNews. Той обясни, че в парцела му няма нито едно дърво, с изключение на борчетата, които той е засадил преди години.

„Няма да отсека нито едно дърво, не знам откъде са тези твърдения, че ще изсичам едва ли не Лаута.  Аз имам право на парцела от 400 кв.м да строя на 200 кв.м. Какво значи никой не е бил уведомен? Нали за това се прави уведомлението. ПУП-ът се сменя само за моя парцел, а не за цялата зона. Не искам нищо друго освен да се спазва законът”, каза Градев. Той обясни, че отстоянието му от жилищните сгради е 22 метра, а за пететажна кооперация с един етаж гаражи  и четири жилищни, по никакъв начин не може да се говори за презастрояване.

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 11 гласа.

Свързани новини